czwartek, 24 lipca 2014

Pasta jajeczna wg Ewy Wachowicz


Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 łyka musztardy (ja dałam ciut więcej, ponieważ miałam duże jajka od prawdziwych kur)
4 łyżki kwaśnej śmietany
szczypiorek
sól
pieprz


Wykonanie:
Jajka posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Na koniec wymieszać pastę z musztardą i śmietaną.

Źródło:
ewawachowicz.pl

8 komentarzy:

  1. Takiej wersji jeszcze nie jadłam, musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj jest! Dziwne połączenie jajka z musztardą okazuje się megaaa <3

      Usuń
  2. Też taką robię najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię i takie pasty i Ewę Wachowicz:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam :) Robię podobnie, tylko zamiast śmietany daję majonez :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja ścieram jajka na tarce o grubych oczkach, łyżka majonezu, szczypiorek, sól, pieprz i gotowe!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niestety to nie to samo, smak musztardy i śmietany zupełnie zmienia jajka.

      Usuń
  6. Ja nie używam soli i sos robiłam trochę inny :-) a jak nie ma szczypiorka może być cebula też pyszne

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥