Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 łyka musztardy (ja dałam ciut więcej, ponieważ miałam duże jajka od prawdziwych kur)
4 łyżki kwaśnej śmietany
szczypiorek
sól
pieprz
Wykonanie:
Jajka posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Na koniec wymieszać pastę z musztardą i śmietaną.
Źródło:
ewawachowicz.pl
ewawachowicz.pl
Takiej wersji jeszcze nie jadłam, musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńOj jest! Dziwne połączenie jajka z musztardą okazuje się megaaa <3
UsuńTeż taką robię najlepsza :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię i takie pasty i Ewę Wachowicz:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :) Robię podobnie, tylko zamiast śmietany daję majonez :)
OdpowiedzUsuńa ja ścieram jajka na tarce o grubych oczkach, łyżka majonezu, szczypiorek, sól, pieprz i gotowe!
OdpowiedzUsuńniestety to nie to samo, smak musztardy i śmietany zupełnie zmienia jajka.
UsuńJa nie używam soli i sos robiłam trochę inny :-) a jak nie ma szczypiorka może być cebula też pyszne
OdpowiedzUsuń