Rafaello bez pieczenia

Składniki:
masa
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
3 szklanki mleka
paczka kokosu
kostka masła

dodatkowo
duża paczka herbatników
2 białe czekolady






Wykonanie:
Ugotować budyń z cukrem w 3 szklankach mleka i dokładnie go ostudzić. Gdy już wystygnie wsypać do niego kokos jednak zostawić ok 4 czubate łyżki na dekorację. Razem z kokosem dodawać po łyżce budyniu do masła i powoli ucierać. Powstałą masę wyłożyć na herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników, wyłożyć masę i znów przykryć herbatnikami. Czekoladę roztopić na kąpieli wodnej i wylać ją na górę ciasta posypując szybko kokosem.
Porcja na dużą blaszkę. Ciasto radze wyjąć z blaszki gdy stężeje ponieważ do takich ciast lubią przedostawać się metaliczne zapachy.


Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥