środa, 8 października 2014

Kabaczety

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
olej do smażenia
czosnek
przyprawa gyros 2 łyżki
sól
pieprz
łyżka lub dwie bułki tartej


Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, przetarty czosnek, przyprawę gyros i bułkę tartą wszystko dokładnie wyrobić ze sobą. Na patyczkach od szaszłyków formować podłużne kotleciki które smażyć na malej ilości oleju z każdej strony, cały czas obracając.



2 komentarze:

  1. wydają się banalne w przygotowaniu, a wyglądają mega apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja uwielbiam takie jedzonko, tak na patyczkach jeszcze mielonego mięsa nie przyrządzałam,pysznie tutaj, obserwuję:)

    lekcjewkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥