Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
olej do smażenia
czosnek
przyprawa gyros 2 łyżki
sól
pieprz
łyżka lub dwie bułki tartej
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, przetarty czosnek, przyprawę gyros i bułkę tartą wszystko dokładnie wyrobić ze sobą. Na patyczkach od szaszłyków formować podłużne kotleciki które smażyć na malej ilości oleju z każdej strony, cały czas obracając.
0,5 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
olej do smażenia
czosnek
przyprawa gyros 2 łyżki
sól
pieprz
łyżka lub dwie bułki tartej
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, przetarty czosnek, przyprawę gyros i bułkę tartą wszystko dokładnie wyrobić ze sobą. Na patyczkach od szaszłyków formować podłużne kotleciki które smażyć na malej ilości oleju z każdej strony, cały czas obracając.
wydają się banalne w przygotowaniu, a wyglądają mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam takie jedzonko, tak na patyczkach jeszcze mielonego mięsa nie przyrządzałam,pysznie tutaj, obserwuję:)
OdpowiedzUsuńlekcjewkuchni.blogspot.com