Składniki:
150 g mąki kokosowej (użyłam tej link)
200 ml oleju kokosowego (użyłam tego link)
czubata łyżka rodzynek
2 jajka
4-5 łyżeczek cukru
szczypta soli
łyżka wiórków kokosowych
Wykonanie:
Olej kokosowy roztopić. Rodzynki zalać wrzątkiem następnie po 2 minutach dokładnie odcedzić wodę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą i formować ciasteczka.
Piec 180 stopniach około 13 minut.
150 g mąki kokosowej (użyłam tej link)
200 ml oleju kokosowego (użyłam tego link)
czubata łyżka rodzynek
2 jajka
4-5 łyżeczek cukru
szczypta soli
łyżka wiórków kokosowych
Wykonanie:
Olej kokosowy roztopić. Rodzynki zalać wrzątkiem następnie po 2 minutach dokładnie odcedzić wodę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą i formować ciasteczka.
Piec 180 stopniach około 13 minut.
Wygląda nieźle. A można zamiast mąki kokosowej użyć tylko wiórków kokosowych? :)
OdpowiedzUsuńraczej nie. ale nie jestem tego pewna w 100 procentach.
UsuńPrzecież z wiorków można zrobić mąkę, tak jak z płatków owsianych, mąkę owsiana :D. Fajny przepis :).
Usuńdokładnie tak, tylko że trzeba mieć na czym zmielić ten kokos i tu może być problem ; )
UsuńMuszą być pyszne;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSuper! Z chęcia spróbuję! :)
OdpowiedzUsuńcudowne, domowe kokosanki!
OdpowiedzUsuń