Przepis na ciastka kokosanki bez glutenu w 15 minut

Składniki:
150 g mąki kokosowej (użyłam tej link)
200 ml oleju kokosowego (użyłam tego link)
czubata łyżka rodzynek
2 jajka
4-5 łyżeczek cukru
szczypta soli
łyżka wiórków kokosowych


Wykonanie:
Olej kokosowy roztopić. Rodzynki zalać wrzątkiem następnie po 2 minutach dokładnie odcedzić wodę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą i formować ciasteczka.
Piec 180 stopniach około 13 minut.



Komentarze

  1. Wygląda nieźle. A można zamiast mąki kokosowej użyć tylko wiórków kokosowych? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. raczej nie. ale nie jestem tego pewna w 100 procentach.

      Usuń
    2. Przecież z wiorków można zrobić mąkę, tak jak z płatków owsianych, mąkę owsiana :D. Fajny przepis :).

      Usuń
    3. dokładnie tak, tylko że trzeba mieć na czym zmielić ten kokos i tu może być problem ; )

      Usuń
  2. Super! Z chęcia spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥