Babka cafe latte

Składniki:
kostka masła lub margaryny
czubata szklanka cukru
4 jajka
4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
75 ml mleka
3 łyżeczki kakao
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej


Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na gładką, pulchną masę. Dodawać po jednym jajku, po dodaniu każdego jajka miksować minutę po czym dodawać kolejne. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, mleko i wszystko wymieszać. Masę podzielić na równe 3 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej kawę trzecią zostawić bez dodatków. Masy z dodatkami wymieszać do połączenia składników. W keksówce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć masę z kawą, następnie masę z kakao a na końcu przykryć wszystko masą bez dodatków. Piec w 180 stopniach 60 minut w formie o wymiarach 12cm x 36cm.




Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥