środa, 10 czerwca 2015

Naleśniki zapiekane z grzybami - tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy świetnie nadaje się na obiad, jest syty i smaczny jednak do jego przygotowania trzeba zabrać się nieco wcześniej, ponieważ jest pracochłonny. 


Składniki:
Około 7-8 naleśników z małą ilością cukru

nadzienie
75 dag pieczarek lub innych grzybów
4 cebule
oliwa
1 łyżka masła
2 jajka
2 łyżki startego sera żółtego (ja dałam o wiele więcej)
sól
pieprz
posiekana natka pietruszki

Wykonanie:
Grzyby umyć drobno posiekać razem z cebulą usmażyć na oliwie. Gdy grzyby będą miękkie doprawić solą i pieprzem, ostudzić. Do zimnych grzybów dodać jajka, ser i pietruszkę. Przygotować naczynie żaroodporne lub tortownicę w rozmiarze naleśników. Układać naleśniki na przemian z grzybami ostatnią warstwą ma być naleśnik. Zapiec w piekarniku.


Zapraszam do oglądania gazetek promocyjnych Lidl i Kaufland:


2 komentarze:

  1. Mmmm .. Ale mi kochana smaka narobiłaś ... Dwa razy ciężarnej mówić nie musisz;) Dziś będzie na obiadek;)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥