Tak dobrych faszerowanych jajek dawno nie jadłam, są szybkie w przygotowaniu a smak powala. Idealnie będą pasować na stół wielkanocny jak i na każdą domową imprezę.
Składniki:
6 jajek
łyżka miękkiego masła
1 małą cebula
10 dag żółtego sera
łyżka kwaśnej śmietany
sól
pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Cebulę bardzo drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Żółtka, masło, ser, śmieatnę utrzeć widelcem na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Białka napełnić masą za pomocą małej łyżeczki.
prosty przepis, i smaczny:)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!!
OdpowiedzUsuńTo połączenie! Muszę spróbować na Wielkanoc
OdpowiedzUsuń