Najszybsze ciasto z możliwych, krótko się je robi i nawet niedługo piecze. Jest kruche i świetnie pasuje do filiżanki herbaty czy też kawy. Ciasto idealne gdy mamy w domu tylko podstawowe składniki. Piekłam w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm, przez 45 minut.
Składniki:
4 duże jajka
1/2 szklanki Polski Olej Rzepakowy
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki Szymanowska
1 szklanka orzechów włoskich
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Jajka i cukier utrzeć mikserem. Do jajek dodać resztę składników i bardzo dokładnie wymieszać wszystko łyżką. Upiec.
Na niedziele pyszne Ciasto jak znalazł. Z przyjemnością wykorzystam przepis;*
OdpowiedzUsuńBuziaki
Pysznie wygląda, uwielbiam takie ciasta z orzechami :)
OdpowiedzUsuńWybrałam właśnie to ciasto;)
OdpowiedzUsuń