środa, 25 maja 2016

Ciasto ucierane z orzechami

Najszybsze ciasto z możliwych, krótko się je robi i nawet niedługo piecze. Jest kruche i świetnie pasuje do filiżanki herbaty czy też kawy. Ciasto idealne gdy mamy w domu tylko podstawowe składniki. Piekłam w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm, przez 45 minut.


Składniki:
4 duże jajka
1/2 szklanki Polski Olej Rzepakowy
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki Szymanowska
1 szklanka orzechów włoskich
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu






Wykonanie:
Jajka i cukier utrzeć mikserem. Do jajek dodać resztę składników i bardzo dokładnie wymieszać wszystko łyżką. Upiec.





2 komentarze:

  1. Na niedziele pyszne Ciasto jak znalazł. Z przyjemnością wykorzystam przepis;*

    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda, uwielbiam takie ciasta z orzechami :)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥