czwartek, 20 października 2016

Zupa kebab

Bardzo prosta zupa, pikantna, zrobiłam ją w 20 minut może mniej do tego nie jest bardzo ciężka. Na pewno jeszcze nie raz ją powtórzę. A tutaj znajdziecie przepis na zupę gołąbkową która również jest przepyszna.

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
5 łyżek oleju
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
słoik przecieru pomidorowego
1 czerwona papryka
opakowanie przyprawy kebab
1/2 łyżeczki papryki w proszku
100 ml śmietany 18%
sól
pieprz
2l wody




Wykonanie:
Kurczaka obtoczyć w oleju i przyprawie kebab, podsmażyć na bardzo delikatnym ogniu ponieważ przyprawa gdy się spali a nastąpić to może szybko będzie nie do zjedzenia, kurczak i tak później dojdzie w wodzie.
Do wody dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ją ugotować na miękko, następnie dodać kurczaka, gdy zupa się zagotuje dodać fasolę, kukurydzę, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, ponownie zagotować. Zupę zabielić śmietaną i doprawić solą z pieprzem.

6 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie ;) Muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupa kebab, pierwsze słyszę :) z mila chęcią wyprobuje, bardzo zachęcająco wygląda.
    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda ślicznie i pewnie jest smakowita :) Nigdy jeszcze takiej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jest podobnie robiona jak Strogonów . Pewnie i ta będzie tak samo dobra :-)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥