Były już ciasta o smaku Snikersa, były Snikersy bez pieczenia teraz przyszedł czas na sernik z wkładką Snikersową, który jest bardzo szybki, prosty i dobry w smaku. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 23 cm.
Składniki:
na sernik:
4 jajka
2 pokrojone batony snikers
1 budyń
2/3 szklanki cukru
250 ml śmietany 18%
800g sera
na ciasto kruche:
1,5 szklanki mąki
0,5 kostki margaryny
3 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 żółtka
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Na wyłożony papierem do pieczenia spód tortownicy wyłożyć ciasto kruche.
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. W osobnym naczyniu zmiksować pozostałe składniki, następnie dodać do nich pianę i delikatnie wymieszać. Sernik wylać na cisto kruche, upiec.
Zobacz też:
Snikers wg siostry Anastazji |
wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuń