Sernik brzoskwiniowy z serków homogenizowanych bez pieczenia

Pyszne orzeźwiające ciasto na lato, nie lubię serników bez pieczenia ale ten jest przepyszny. Letnie owoce + zimny serek i biszkopty oraz galaretka, coś niesamowitego do tego do zrobienia w bardzo krótkim czasie. Robione w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm.


Składniki:
1 opakowanie biszkoptów
5 serków homogenizowanych brzoskwiniowych 
2 łyżki dżemu brzoskwiniowego (opcjonalnie)
4 łyżki żelatyny
200 m śmietany 30%
2 galaretki brzoskwiniowe
1 kg brzoskwiń
4 łyżki cukru




Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, ostudzić. Formę wyłożyć papierem do pieczenia następnie dno wyłożyć biszkoptami. Śmietanę ubić na sztywno z dwoma łyżkami cukru, następnie dodać serek, ostudzoną żelatynę i opcjonalnie dżem brzoskwiniowy. Masę wyłożyć na biszkopty. 
Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, przekroić każdą na pół i zasypać dwoma łyżkami cukru, gdy wytworzy się sok zagotować je. Zimne brzoskwinie wyłożyć na ciasto, całość włożyć do lodówki. Galaretki rozpuścić w 900 ml ciepłej wody, gdy będą tężeć wyłożyć na ciasto.



Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥