Składniki:
jabłka
cukier
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
cynamon
Wykonanie:
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka skrapiamy sokiem z cytryny aby nie straciły koloru. Następnie podgrzewamy jabłka do całkowitego ich rozpadu dodając cukier i cynamon. Gdy jabłka będą już papką przełożyć do słoików dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 25 minut.
jabłka
cukier
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
cynamon
Wykonanie:
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka skrapiamy sokiem z cytryny aby nie straciły koloru. Następnie podgrzewamy jabłka do całkowitego ich rozpadu dodając cukier i cynamon. Gdy jabłka będą już papką przełożyć do słoików dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
skomentuj ♥