Składniki:
ciasto kruche
2,5 szklanki mąki pszennej
250 g masła lub margaryny, zimnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 jajek
Składniki na budyń czekoladowy:2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 jajek
850 ml mleka
3 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem
Składniki na masę serową:
1 kg (wiaderko) sera
1/2 szklanka cukru
125 g miękkiego masła
3 jajka
1 budyń waniliowy
Wykonanie:
Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche. które następnie wyłożyć na blaszkę. Z mleka ugotować budyń. Ważne aby budyń wylać od razu na ciasto i równo rozsmarować.
ser zmiksować ma masłem, cukrem, jajkami oraz budyniem. Wylać na budyń. Najlepiej żeby nie był on bardzo gorący. Całość piec ok 55-60 minut.
uwielbiam takie ciasta:) a budyń czekoladowy kocham;p zapraszam na szczypta-soli.blogspot.com
OdpowiedzUsuń