ciasto
5 dag świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
½ szklanki letniej wody
3 szklanki mąki
3 łyżki oleju
1 ½ łyżeczki soli
Sos do pizzy
Keczup
koncentrat pomidorowy
dodatki
starty ser gouda
pokrojona szynka
pieczarki uduszone z cebulą na maśle
kukurydza z puszki
oregano
tymianek
majeranek
Wykonanie:
Z podanych składników na ciasto wyrobić ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę. Keczup wymieszać z koncentratem pomidorowym w stosunku 1:1 i wyłożyć na ciasto. Na sos dodać uduszone pieczarki z cebulą, to posypać ziołami, następnie dodać szynkę kukurydzę. Piec w dużej temperaturze ok 15 minut. Po wyłączeniu piekarnika posypać serem i zamknąć piekarnik na minutę.
domowa najlepsza:)
OdpowiedzUsuń