Składniki:
1 duża kapusta włoska
1 kilograma mięsa mielonego
szklanka ryżu
2 cebule
olej do smażenia
sól
pieprz
1 kilograma mięsa mielonego
szklanka ryżu
2 cebule
olej do smażenia
sól
pieprz
3 jajka
Wykonanie:
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem dodać jajka, przyrumienioną pokrojoną drobno cebulę oraz ugotowany ryż. Wszystko wymieszać.
Kapustę obrać z wierzchnich liści, wsadzić całą główkę do garnka, po uprzednim wycięciu głębia, zalać wodą i gotować liście, gdy będą miękkie zdejmować po jednym dając czas aby reszta się zmiękczyła.
Z każdego liścia uciąć do połowy wystającą część grubej łodyżki.
Z ryżem są najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńpyszne:D lubię takie:)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają! do gołąbków robię też sos pomidorowy - pyszota :)
OdpowiedzUsuńsosik również był : )
UsuńPerfekcyjne zawijaski, piękny kolor:)
OdpowiedzUsuń