Składniki:
papryka pokrojona w paski lub kostkę
łyżka przecieru pomidorowego
cebula pokrojona w kostkę
niewielka ilość tłuszczu do smażenia
kiełbasa pokrojona w kostkę
sól
pieprz
papryka w proszku
czosnek
Wykonanie:
Paprykę podsmażyć z cebulą, następnie doprawić przyprawami, przykryć pokrywką i dusić aż papryka zmięknie. Do całości dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, czosnek oraz przecier pomidorowy. Do całości dolać trochę wody i zagotować.
Pysznie wygląda. Już wiem co jutro na obiadek będzie. Uwielbiam leczo... i z kiełbaska i z mięskiem.. zależy co wpadnie do garnka ;o)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię leczo:)
OdpowiedzUsuńProsty i bardzo smaczny przepis, cóż chcieć więcej? ;) W wolnej chwili zapraszam na leczo do mnie - http://leczo.net.pl/
OdpowiedzUsuń