Składniki:
5 jajek
1/2 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju
1,5 szklanki porzeczek
garść orzechów włoskich
mąka do oprószenia
Wykonanie:
Orzechy posiekać nożem, a porzeczki obrać z szypułek. Jajka z cukrem i olejem ubić na gładką masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać.Wylać na małą kwadratową formę wyłożoną papierem do pieczenia Orzechy i porzeczki delikatnie oprószyć mąką i rozsypać je po cieście. Piec 45 minut w 170 stopniach.
Jakie puchate i wypchane owocami. Takie lubię! ;)
OdpowiedzUsuńna dodatek chrupiące orzeszki .
UsuńU nas wczoraj było takie ale z rabarbarem.
OdpowiedzUsuńTeż pycha <3
UsuńMniam, takie połączenie :).
OdpowiedzUsuńMmm, zjadłabym!
OdpowiedzUsuńPolecam
OdpowiedzUsuńMmm, prezentuje się niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuń