Krem z pomidorów


Składniki:
3 bardzo duże pomidory
duża cebula
płaska łyżka ziół prowansalskich
ząbek czosnku
1 szklanka wody
kostka rosołowa
szklanka wody
oliwa do smażenia
sól
pieprz


Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i wsypać do rondelka z gorącą oliwą, w tym czasie pomidory umyć i pokroić w mniejsze cząstki a następnie dodać je do rondelka wraz z ziołami prowansalskimi, czosnkiem, całość smażyć aż pomidory będą miękkie. Podczas gdy pomidory dochodzą zagotować wodę wraz z kostką rosołową na końcu wlać do pomidorów i dodać sól, pieprz. Wszystko jeszcze chwilę pogotować. Gdy zupa będzie gotowa zrobić z niej krem za pomocą blendera. Zupa smakuje świetnie sama, można dodać na wierzch łyżkę jogurtu naturalnego, ja podałam z makaronem i powiem że lepszej pomidorówki w życiu nie jadłam.

Komentarze