Ciasto z marchewką


Składniki:
2 marchewki
4 jajka
175 g masła
280 g cukru
10 g cukru waniliowego
280 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
duża garść orzechów włoskich


Wykonanie:
Obrana i umytą marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy posiekać. Jajka Ubić z cukrem na białą masę, dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i znów zmiksować. Na końcu dodać masło, orzechy i marchew wtedy zmiksować na wolnych obrotach tak aby wszystko się tylko wymieszało. Piec w 200 stopniach 30 minut później obniżyć na 180 stopni przez 25 minut (Porcja na małą kwadratową blaszkę).



Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥