Leczo

Składniki:
1 kg papryki umytej i pozbawionej nasion
spora laska dobrej jakościowo kiełbasy
1 bardzo duży pomidor
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 duża cebula
łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
masło do smażenia


Wykonanie:
Podsmażyć delikatnie cebulę, pokrojoną wg uznania na maśle. Paprykę pokroić w paseczki, wsypać do garnka i zalać wodą ok 0,5 szklanki i gotować pod przykryciem. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć, na końcu dodać do papryki razem z cebulą, pomidora pokrojonego w małe kawałki, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować wszystko do miękkości.

Komentarze

  1. Ostatnio jadłam o teściowej takie przepyszne danie :) Pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeeeju, jeju! Wpadłam na tego bloga, przejrzałam kilka stron postów i się głodna zrobiłam! :( To wszystko wygląda tak smakowicie... :(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥