Składniki:
ciasto
3 jajka
1 szklanka mleka
ciasto
3 jajka
1 szklanka mleka
1 pełna szklanka powideł śliwkowych
2 łyżki miodu
3/4 szklanki oleju
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 pełne łyżki kakao
1 duża paczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki miodu
3/4 szklanki oleju
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 pełne łyżki kakao
1 duża paczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki sody
masa
1 budyń śmietankowy
kostka miękkiego masła
dodatkowo powidła
Wykonanie:
Składniki na ciasto suche wymieszać z mokrymi i po prostu upiec 45-50 minut w 185 stopniach.
Ugotować budyń. Gdy ciasto i budyń będą zimne ciasto przekroić na 2 blaty dolny posmarować cienką warstwą powideł. Budyń zmiksować z miękkim masłem, taką masę rozsmarować cienko na powidłach, przykryć drugim blatem.
Na jesień ciasto rozgrzewające zmysły ;)
OdpowiedzUsuńoj tak dawno nie jadałam tak prostego i tak pysznego ciacha ;)
UsuńWszystko co piernikowe zjadam bez opamiętania :)
OdpowiedzUsuńmmm wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńZ powidlami musi byc pyszny:)
OdpowiedzUsuńczy zwyciezczynie zgłosily sie:)?
jest pyszny, tak nagrody już wysłane.
UsuńMmm, wygląda cudownie, musiał pachnieć obłędnie :)
OdpowiedzUsuń