Składniki:
biszkopt
4 jajka
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka maki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany
ser
70 dag sera
6 jaj
kostka margaryny
1 1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
bakalie
Wykonanie:
Z podanych składników, upiec biszkopt w 160 stopniach przez 30 - 40 minut. Po upieczeniu przekroić na 2 blaty.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami następnie dodać ser, mąkę i bakalie. Na końcu wymieszać z ubitą pianą z białek.
Jeden z biszkoptów włożyć do blachy na papier i zalać polową sera, przykryć drugim blatem który również należy zalać serem. Piec godzinę w 165 stopniach.
biszkopt
4 jajka
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka maki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany
ser
70 dag sera
6 jaj
kostka margaryny
1 1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
bakalie
Wykonanie:
Z podanych składników, upiec biszkopt w 160 stopniach przez 30 - 40 minut. Po upieczeniu przekroić na 2 blaty.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami następnie dodać ser, mąkę i bakalie. Na końcu wymieszać z ubitą pianą z białek.
Jeden z biszkoptów włożyć do blachy na papier i zalać polową sera, przykryć drugim blatem który również należy zalać serem. Piec godzinę w 165 stopniach.
świetnie wygląda, chętnie bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuńRobi wrażenie! Wpraszam się na kawałek :)
OdpowiedzUsuńLubię takie serniczki!
OdpowiedzUsuńWyjątkowo elegancki ten sernik :)
OdpowiedzUsuń