Składniki:
pierś z kurczaka
papryka
cebula
pieczarki
sól
pieprz
zioła prowansalskie
olej
Wykonanie:
Kurczaka zamarynować w oleju z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem na co najmniej 20 minut. Pieczarki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w plasterki. Wszystko nabić na patyczki i piec w 200 stopniach do momentu gdy kurczak zrobi się całkowicie biały.
pierś z kurczaka
papryka
cebula
pieczarki
sól
pieprz
zioła prowansalskie
olej
Wykonanie:
Kurczaka zamarynować w oleju z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem na co najmniej 20 minut. Pieczarki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w plasterki. Wszystko nabić na patyczki i piec w 200 stopniach do momentu gdy kurczak zrobi się całkowicie biały.
Szaszłyki wyszły super;)
OdpowiedzUsuń