Dziś pora na zapiekankę z zupek chińskich, jeżeli mieliście styczność z sałatką to już pewnie domyślacie się smaku zapiekanki. Jak dla mnie jest całkiem dobra, przede wszystkim jest na prawdę bardzo szybka, w sumie w jej wykonaniu najdłużej nagrzewa się piekarnik. Zapiekankę robiłam w dużym naczyniu żaroodpornym.
Składniki:
4 zupki chińskie
puszka kukurydzy
4 łyżki majonezu
papryka (u mnie konserwowa może być świeża)
ser żółty
pierś z kurczaka (u mnie zastępczo swojska kiełbasa)
Wykonanie:
Makaron z zupek połamać i zalać wrzątkiem do czasu aż makaron będzie miękki, następnie go odcedzić. Pierś kurczaka, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Makaron wymieszać z odcedzoną papryką, kukurydzą, majonezem, połową startego sera, kurczakiem i dołączonymi do zupek przyprawami. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego górę posypać pozostałym żółtym serem.
Smakowicie wygląda , jeszcze nie miałam okazji zrobić takiej zapiekanki ;* Bardzo chętnie spróbuję , a Tobie polecam z makaronem i szpinakiem Mniam !!;D
OdpowiedzUsuńNie spotkałam się jeszcze z takim przepisem, bardzo ciekawy :)
OdpowiedzUsuńJak długo trwa pieczenie i w ilu stopniach?
OdpowiedzUsuńw 180 stopniach tak żeby wszystko było gorące w środku.
UsuńCiekawe. Ale co z dodatkami które są w każdej paczce z makaronem?
UsuńWymieszać wszystko razem. Jest w przepisie
Usuńa ile czasu ma sie piec?
OdpowiedzUsuń