Sałatka jajeczna na krakersach

Każdy robi tę sałatkę zrobiłam i ja. Bardzo ładnie się prezentuje w przekroju i na pewno będzie hitem domówek. 

sałatka ciasto na krakersach

Składniki:
paczka krakersów
6 jajek ugotowanych na twardo
2 puszki ryby w sosie pomidorowym
majonez
sól
pieprz
przyprawa chili
pęczek szczypioru
10 dag żółtego sera.






Wykonanie:
12 krakersów ułożyć obok siebie w prostokąt. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać go z 5 łyżkami majonezu wyłożyć na krakersy. Ser przykryć kolejną warstwą krakersów. Rybę rozgnieść na jednolitą masę, doprawić pieprzem i papryką w proszku. Wyłożyć na krakersy i przykryć kolejną warstwą krakersów. Białka jajek zetrzeć na tarce, osobno zetrzeć żółtka. Białka doprawić solą i wymieszać z 3 łyżkami majonezu, wyłożyć na krakersy. Górę posypać żółtkami i posiekanym świeżym szczypiorkiem. Przechowywać w lodówce. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, ponieważ łatwiej się kroi.


Komentarze

  1. Sałatka się robi ;) Jutro będzie komentarz. Chociaż wygląda bardzo smakowicie, a ryby mogę jeść nawet na deser:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥