Już za pierwszym razem zrobiłam gigantyczną porcję tej surówki. Jedliśmy ją 4 dni i było nam mało. Powtórzę ją na pewno nie raz, szybko się robi i może stać długo w lodówce nie tracąc smaku ani koloru.
Składniki:
1 główka kapusty
1 marchew
1 cebula
na sos
1/2 szklanki mleka
3 łyżki cukru
2/3 szklanki majonezu
2 łyżki octu
1 łyżeczka soli
1 łyżka soku z cytryny
pieprz
Wykonanie:
Kapustę pokroić lub poszatkować, marchew i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składniki na sos dokładnie wymieszać ze sobą i wymieszać z warzywami. Surówkę przechowywać w lodówce.
Uwielbiam Colesława :))))
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką dziś do obiadu, ale nie mam kapusty :(
OdpowiedzUsuń