Przepis na ciasto bez pieczenia z batonikami Lion. Mega kremowe i bardzo słodkie. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm.
Składniki:
hebratniki
puszka masy kajmakowej o smaku tiramisu
700 ml śmietany 30%
3 batony Lion
3 łyżki cukru
500g sera mascarpone
1 łyżka kakao
Wykonanie:
Śmietanę ubić na sztywno z cukrm i serkiem mascarpone. Masę podzielić na dwie części większą i mniejszą. Do większej dodać pokrojone batony Lion. Mniejszą część zmiksować z łyżką kakao.
Przełożenie ciasta:
herbatniki - masa kajmakowa - herbatniki - masa z batonikami - herbatniki - masa z kakao
Musi być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńMniam, rozpusta☺
OdpowiedzUsuńO mamooooo świetny przepis! Kradnę i zapisuję do wypróbowania <3
OdpowiedzUsuńhttps://bitasmietanka.blogspot.com