Przepis na fit pieczone placki ziemniaczane z dodatkiem dyni. Można zrobić je w wersji vege bez jajka. Jeden placek ma max 90 kcal.
0,5 kg dyni
0,5 kg ziemniaków
2 jajka
2 łyżki mąki
sól pieprz
1 cebula
olej do posmarowania blachy
papier do pieczenia
Wykonanie:
Dynię obrać ze skórki, zetrzeć na tarce. Ziemniaki obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce. Ziemniaki, dynię, jajka, mąkę, sól, pieprz przełożyć do miski, dodać również cebulę pokrojoną w kostkę lub startą na tarce. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Na blaszce wyłożyć papier do pieczenia, posmarować go delikatnie olejem, na papierze uformować placuszki. Wstawić je do piekarnika i upiec w 180 stopniach.
Zobacz też:
Komentarze
Prześlij komentarz
skomentuj ♥