Kiszona rzodkiewka

Przygotujcie się na kulinarne wyzwanie - dziś pokażę Wam mój ulubiony przepis na kiszoną rzodkiewkę! Ta prosta i pyszna przekąska to idealny dodatek do posiłków lub kanapek. Kiszenie warzyw nie tylko podnosi ich wartość odżywczą, ale także nadaje im wyjątkowego smaku. Jest to doskonały sposób na urozmaicenie diety i wprowadzenie zdrowych bakterii do jelit. Podziwiajcie kolorową paletę rzodkiewek i cieszcie się wyjątkowym smakiem kiszonej przekąski! Gotowi, aby zanurzyć się w tej kuchennej przygodzie? Przygotujcie się - czas na kiszoną rzodkiewkę! 🥕🌿 #KiszoneWarzywa #PrzepisKuchenny #ZdroweOdżywianie



Składniki: 
500 ml wody 
rzodkiewki 
2 łyżki wody soli 
czosnek 
ziele angielskie 
liść laurowy 
pieprz
i każdy inny dodatek do kiszonek

Wykonanie:
Z wody i soli ugotować zalewę, ostudzić ją. Do słoika dodać liście laurowe, czosnek, ziele angielskie, pieprz może być również chrzan, koper.
Dodać do słoika rzodkiewki, zalać zimną solanką. Zakręcić i odstawić na minimum 2 tygodnie.



Sałatka gyros 


Komentarze