Składniki:
główka sałaty
3 rzodkiewki
3 jajka na twardo
pół ogórka
pomidor
1/2 opakowania sera feta w kartoniku
sos winegret
2 łyżki musztardy
łyżeczka miodu
2 łyżki oliwy
łyżka ciepłej wody (musi być ciepła aby oliwa połączyła się z musztardą)
łyżka ziół prowansalskich
Wykonanie:
Sałatę umyć i podrzeć na mniejsze kawałki (nie kroić nożem). Rzodkiewkę pokroić w mniejsze cząstki tak samo zrobić z ogórkiem i pomidorem, pokrojone dodać do sałaty. Ugotowane jajka obrać i pokroić w dużą kostkę. Ser również pokroić w kostkę wg uznania i dodać do sałatki. Składniki na sos winegret połączyć ze sobą ciągle mieszając. Gotowym sosem polać sałatkę.
świetna sałatka:)
OdpowiedzUsuń