Kiedyś miałam okazje spróbować gotowych papirusów do smażenia piersi z kurczaka było to dobre ale nie na tyle aby kupować to systematycznie. Ostatnio domownikom zamarzyła się soczysta pierś z kurczaka na obiad więc postanowiłam wypróbować papirus w wersji 100% domowej :) I to był strzał w dziesiątkę! Tak soczystej i pysznej piersi jeszcze nie jadłam! Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki:
pierś z kurczaka
sól
pieprz
dowolne przyprawy
olej
Wykonanie:
Pierś z kurczaka delikatnie rozbić tłuczkiem. Z papieru do pieczenia wyciąć arkusze dwa razy większe niż rozbite piersi, zgiąć je na pół tak aby wytworzyło się zgięcie pośrodku. Papier wysmarować olejem i posypać solą, pieprzem, przyprawami (tutaj dowolnie kto co lubi, im więcej tym lepiej). Pierś ułożyć na połowie papieru, przykryć drugą połową. Na rozgrzanej patelni (już bez tłuszczu) usmażyć pierś po około 4 minuty z każdej strony.
Zobacz też:
Sałatka gyros z ananasem |
Komentarze
Prześlij komentarz
skomentuj ♥