Sałatka jajeczna na krakersach, jest tak pyszna że robię ją na każdą imprezę + film

Przepis na efektowną sałatkę warstwową, która jest jak tort. Super się kroi i fantastycznie prezentuje pokrojona w kostkę na stole. Przepis odtworzyłam po wielu latach znajdziesz go tutaj



Składniki:
paczka krakersów
6 jajek ugotowanych na twardo
2 puszki ryby w sosie pomidorowym
majonez
sól
pieprz
przyprawa chili
pęczek szczypioru
10 dag żółtego sera

Wykonanie:
Krakersy ułożyć obok siebie tworząc prostokąt składający się z 12 części. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać go z majonezem. Wyłożyć to na krakersy następnie przykryć kolejną warstwą krakersów. Rybę w sosie pomidorowym rozgnieść najlepiej widelcem i wyłożyć ją na kolejne piętro krakersów, posypać papryką w proszku, solą, pieprzem, przykryć krakersami. Osobno zetrzeć na tarce żółtka i osobno białka. Białka wymieszać z majonezem i solą, wyłożyć na krakersy, całość oprószyć żółtkami i szczypiorkiem.





Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥