Pasta kanapkowa z cukinii

Cukinia w tym roku bardzo ładnie obrodziła więc postanowiłam z nią poeksperymentować padło na pastę kanapkową która równie dobrze może być vege bigosem, gdyż smakuje niemalże identycznie. Na podkręconą bigosową wersję przyjdzie jeszcze pora, ale jeżeli szukasz innych inspiracji z wykorzystaniem cukinii zapraszam do pozostałych przepisów:




Składniki:
1 mała młoda cukinia
1 czerwona papryka
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
przecier pomidorowy
papryka w proszku
sól
pieprz
olej




Wykonanie:
Cebulę pokroić i udusić na kilku łyżkach oleju, pod koniec duszenia dodać czosnek. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli razem z pokrojoną papryką, przecierem pomidorowym, całość przyprawić solą, pieprze, i papryką w proszku, gotować do czasu aż odparuje woda.


Komentarze